De eerste dahlia’s bloeien

En jawel, in mijn eigen tuin! Een oranje, een donker rode en knal rode komt eraan. Ze gingen al zo goed met het voortrekken. Wat is dat voortrekken? De dahlia is niet anders dan een knol, waar kop nog staart aan zit, je kunt de bovenzijde herkennen aan het stokje waar hij het vorige jaar op uitgelopen is. Vanaf half maart zet je de knol in een pot met aarde, zodanig dat het stokje bovengronds blijft. Zet deze in een koele kamer of nog beter in een kas, regelmatig water geven en dan komen de scheuten. Zodra het warmer wordt, kun je ze overdag buitenzetten.

Na half mei, weer na die IJsheiligen, zet je ze in de volle grond! Of in een grotere pot op het balkon.

Inmiddels hebben we ze op Hindersteyn al eerder in de volle grond gezet. Deze week zijn de laatste eenjarige bloemen erin gegaan. Het is altijd weer een heel gepuzzel om de juiste plant met de juiste combinatie te plannen. Daarbij komt dat niet alles opkomt in de kas. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met kleur een hoogte, belangrijkste is dat het bloemen zijn die het op de vaas goed doen. We denken altijd dat we tekort hebben, uiteindelijk houden we plantjes over en het resultaat is prachtig.

Bloemen vloeken nooit met elkaar maar sommige kleuren en vormen kunnen elkaar enorm versterken!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *