Het plein aan de Appelgaarde

Na maanden van voorbereiding staat de sofa op ons plein! Enige tijd geleden is er door een pleinbewoonster een mooi plan gelanceerd om hier een social sofa te plaatsen. De
gemeente wilde wel meewerken aan deze metamorfose. Mij werd gevraagd om mee te
denken over de beplanting en het ontwerp voor de social sofa, dus dat was een hele leuke opdracht! Inmiddels ben ik samen met een buurman “eigenaar” van 800 planten! De ongelijke bestrating is vervangen door een harde ondergrond en van de vijf kastanjes zijn er twee zieke gerooid.

Op 6 mei hebben we met een aantal buren de planten verdeeld in de twee borders met een prachtig resultaat. Afgelopen vrijdag is de social sofa gebracht en staat nu te pronken op het plein. Elke dag werken er buren aan om de bank te beplakken met glasmozaïek, een verslavende bezigheid. De gezelligheid, het sociale deel is natuurlijk het belangrijkste van deze actie, met als eindresultaat een prachtige bank in een mooi aangelegde tuin. Wordt vervolgd…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *