Metamorfose van een tuin

Twee jaar geleden kreeg ik de kans te adviseren bij een heel gedateerde tuin. Het huis stond al enige tijd te koop in een prachtige villa wijk in Oss. Het huis werd volledig gestript, verbouwd en wit geschilderd. Er werden 30 bomen gerooid, paden gevormd in de vorm van het huis en de taxus geschoren. Nu zie je vaak dat er bij dit soort huizen een beplanting van vooral hortensia’s met natuurlijk de bijbehorende vrouwenmantel. Voor deze weg hebben we niet gekozen. De eigenaar wilde ook graag tuinieren en dat werd toch een feest. We kozen voor een lange border langs het huis met tulpen in het voorjaar en in de zomer Dahlia’s in combinatie met zinnia’s. Dat betekent in het najaar het planten van 700 bollen en in het vroege voorjaar het voortrekken van 80 dahlia planten, daarnaast zaaiden we ook zinnia’s voor. Het resultaat is werkelijk spectaculair!

De andere delen van de tuin werden vol geplant met vaste planten, niet in grote groepen, maar losjes door elkaar. Ook een kruidentuin werd aangelegd en alles doet het geweldig goed op deze grond. De eigenaar werkt met veel enthousiasme aan zijn tuin. Een feest werd het helemaal toen bleek dat de tuin grenst aan een bos dat vol staat met lelietjes der dalen….het is goed daar in Oss.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *